Zanzibar!

Van de leeuwen en de olifanten naar het heerlijke eilandgevoel. En dat in één week. De paasvakantie was na de indrukkende safari in Masai Mara niet voorbij. Zeker niet. Op donderdag ben ik via Kilimanjaro en Dar el Salaam naar het Tanzaniaanse eilandje Zanzibar gevlogen naar mijn collega stagiaires Tim, Jeroen en Roel. Ik denk dat ik het deze week tekstueel kort kan houden, want de foto's vertellen het hele verhaal. Strandwandelingen maken over het hagelwitte zandstrand dat zo ontzettend zacht aan je voeten aanvoelt. Schelpen zoeken in de mooiste kleuren, vormen en grootten. Zonsondergangen bekijken, waar de prachtigste kleuren verschijnen en plaatsmaakt voor een indrukwekkende sterrenhemel. Zoete mangosapjes drinken in de hangmat. Zwemmen in de turkooizen zee en in het perfecte zwembad met wuivende palmbomen. s'avonds verse vis en cocktails als diner. En als we tijd over hadden monopoly en mastermind spelen.

Zondag zijn we naar Stonetown geweest, de plaats die bekend staat om zijn specerijen. Stonetown is een heel mooie stad gelegen aan het water met prachtige groene parken. Omdat Zanzibar een Islamitisch eiland is, met moskeeën, islamitische muziek en vrouwen in burka's, heb je het gevoel ineens in een hele andere plaats te zijn. Ik had wat moeite met omschakelen van de rust en de ruimte op het strand naar de chaos, drukkende warmte en hectiek van de Afrikaanse stad. Omdat het markt was en bijzonder druk, werden de stank op bijvoorbeeld de afdeling van de buffelkoppen en de vismarkt mij bijna te veel. Toen er ook nog een opstootje ontstond in de nauwe gangpadjes, was ik wel weer klaar met het bezoekje aan de markt. Niet veel later zaten we aan het water met wederom een vers mangosapje te genieten van onze laatste uurtjes in Zanzibar.

En deze week is het weer 'gewoon' werken. En ook dat is prima. Ik heb mijn draai op school en in de klas goed gevonden. Het fulltime lesgeven gaat prima en de avonden vullen zich met gezellige en sportieve dingen. Ik realiseer me dat mijn dagen in Kenia elkaar wel erg snel opvolgen en het besef dat ik al over de helft ben van mijn tijd hier is confronterend. Ik ben dankbaar voor al het moois dat ik hier meemaak en geniet van deze maanden leven in een nieuwe wereld.

cornelia

Hoi Loes,
Ik vroeg me al af waar je bleef. Wat een geweldige tijd maak je mee. En alweer heel erg mooi geschreven.
Veel liefs,
Cornelia

Margot

Probeer ook eens een mix van mango en passievrucht. Die is nog lekkerder dan alleen de mango. (ps ik ben aan beide verslaafd!!) Lekkerder als in Afrika heb ik ze nog niet gedronken.

Floor

He Loes,

Je komt toch wel naar huis he? Wat een leven! Geniet ervan meid!

Liefs Florus

lieke

ha loes,
Echt genieten daar, zo te lezen en te bekijken!
Mooie foto`s! Ik krijg er wel een heel erg vakantiegevoel door. Nog even 15 weken wachten op mijn zomervakantie....
Veel plezier en houd ons op de hoogte!!
Ik ga nu snel even een boterham met pindakaas eten!
Lieke

john

Mooi om te lezen en te zien! Groeten!

Martijn

Hee loeske,

Neem voor mij een pantertje mee, wel zo'n kleine ok?

kus

Jolanda

Wow! Gaaf man die foto's! Maar wel goed om te lezen dat je ook nog werkt.. ;) Op naar het volgende verhaal!

Geniet er nog van!!!

X Jolanda

Noeems

He meis,
Wat fijn om zo de dag te beginnen. Koffietje en wegdromen bij je verhalen en foto's. Het raakt me (pink er een traantje van weg, nouja!), ik vind het heel mooi. Ik had eerlijk gezegd nog een beetje een slaaphoofd. Dadelijk omschakelen naar de cursus illustrator en het holadi-jee jaarverslag. Hier gaat het goed. Hoe is het met jou (op het moment dat je dit leest dan, even los van de bevrediging van al je zintuigen, de prachtige vergezichten, ontmoetingen, zon en vrolijkheid)? Ik vind het leuk om je weer te zien in same-old-same-old Eindhoven. Maaarrr, daar denken we nu nog niet aan. Jij in ieder geval niet! Enjoy woman!
Kus Noeems

Martinus Theodorus

Eej blondie,

Ik zag dat je nog 19% te gaan hebt, WAAAAHHH! De tijd vliegt... Maar om het gevoel hier straks ook vast te houden heb ik een hele grote stoofpot gekocht, kunnen we daarom heen gaan dansen als je terug bent ;).
Ik ben wel echt stikjaloers op jou! Klinkt mieters allemaal!
Kus Marty

Nicolette

Hi,
Hier een vraag van mij, ik ben Nicolette en ik over een paar weken naar Zanzibar. Weet jij of het in augustus erg druk is daar met toeristen? Ik wil nl graag weten of we ter plekke een leuk onderkomen kunnen vinden of dat ik het vanuit hier al moet regelen. We zijn met 8 personen. Hebben geen grote eisen maar willen wel bij het strand relaxen. Ik voel er veel voor om daar iets te zoeken, maar krijg nu waarschuwingen dat het wel eens druk kan zijn. Misschien heb je een leuk adres en kan je me helpen????
vast heel erg bedankt,Nicolette